MAJA IRENE BOLIER

MAJA IRENE BOLIER

(KOMMA #22 - performance/poëzie
reactie op 'Promising II'
18.12 2022)

DEZE KOMMA IS GEANNULEERD WEGENS CORONA

 

Maja Irene Bolier is een Australisch/Nederlandse kunstenaar, filmmaker en schrijver. Ze werkt met verschillende media, ze maakt erotische collages, installaties, documentaire-achtige films en performances in zelfgemaakte kostuums... hoewel de verschillende praktijken soms los van elkaar lijken te staan, is identiteit de rode draad doorheen haar werk, en de lagen ervan. Ook de afstand tussen haar oude leven in Australië en haar nieuwe leven hier. Er is altijd een zekere beeldfragmentatie, een weerspiegeling van een leven in een tussenstaat. Het gevoel er te zijn en er tegelijkertijd niet te zijn, ontmoet het verlangen om er niet te zijn. 

Maja's werk is een verkenning van verlangen. Het vertelt het verhaal van een menselijke vorm die steeds verandert en probeert in nieuwe omgevingen te passen.
Het werk van Maja Irene is geboren uit poëzie, door het schrijven wordt ze geleid tot beeld en idee. Zonder aarzelen deelt Maja haar woorden. Ze deelt haar verlangens en verliezen, wedergeboorten en duistere fantasieën.

In deze performance probeert Maja Irene haar poëzie te doordrenken met haar performancekunst, waarbij ze gaandeweg verschillende identiteiten aanneemt. Een metamorfose, geïnspireerd door het werk dat om haar heen getoond wordt.

Maja Irene reageert op de tentoonstelling 'Promising II'. De uitvoering is zondag 18 december om 15.30 uur.