WHAT IS THIS WORLD?

WHAT IS THIS WORLD?

tentoonstellingsproject Bik Van der Pol
15.01 - 20.02 2022

 

Bik Van der Pol is een Nederlands kunstenaarsduo bestaande uit Liesbeth Bik en Jos van der Pol. Sinds 1995 werken zij samen als Bik Van der Pol. Ze wonen en werken in Rotterdam, en ze zien kunst als 'instrument voor verkenning en reflectie op sociale en politieke veranderingen in een constant veranderend landschap'.

What is this world? is een project dat gaandeweg steeds meer vorm krijgt. Het verkent en verbindt een veelheid aan perspectieven op en van de wereld, in dialoog, in de vorm van ‘talkshows'. 

Een 8 meter hoge opblaasbare bal vult de ruimte en vormt een decor en achtergrond voor discussie, en een stand-in voor de 'wereld'. Deelnemers en publiek worden uitgenodigd om met de kunstenaars samen te werken tijdens een reeks informele workshops en discussies, om tegen de achtergrond van dit decor actief bij te dragen en de ruimte te vullen met hun ideeën en verbeelding over de huidige staat en de toekomst van deze wereld. 

Als studieobject en teaser-beeld worden De Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch en een nieuwe montage van One to One, een videowerk van Bik Van der Pol, ingezet om na te denken over overvloed, onbehagen en verlies. What is this world? is geïnspireerd door La Rabbia (Rage) van Pier Paolo Pasolini, die in 1962 in opdracht van de Italiaanse televisie werd gemaakt maar nooit in het openbaar werd vertoond, en reflecties van John Berger op deze film over oorlogsangst.

Op vrijdag 11 februari organiseert dans- en performancekunstenares Helena Araújo, samen met geluidsontwerper Marnix Van Soom, een thee-party met de wereld als onderdeel van What is this World? Klik hier voor alle informatie.

Op zondag 20 februari wordt What is this World - a genealogy van geluidscollectief Het Concreet pepresenteerd als onderdeel van What is this World? Klik hier voor alle informatie.
LET OP: Helaas kan deze live performance geen doorgang vinden vanwege corona. De presentatie wordt tot nader order uitgesteld.

We hanteren de geldende coronamaatregelen.

In de media:
- Tilburg.com - 10.01.2022
Stadvanmakers - 11.01.2022
- Brabants Dagblad online - 15.01.2022
- Brabants Dagblad - 15.01.2022
- Metropolis M - 27.02.2022