VROUWENKAMER

VROUWENKAMER

boekpresentatie
07.10 2017

Ruud Vreeman
JACE van de Ven

 

Oud-burgemeester van Tilburg Ruud Vreeman en oud-stadsdichter JACE van de Ven presenteren op zaterdag 7 oktober bij PARK een bundel van 52 tekeningen van vrouwen door Ruud Vreeman, allemaal vergezeld van achtregelige gedichtjes van JACE van de Ven.

Alle tekeningen ontstonden als zogenaamde droedels, krabbeltjes die Vreeman schijnbaar gedachteloos maakte tijdens vergaderingen in de Eerste Kamer der Staten Generaal. Vond hij een tekening enigszins geslaagd, dan werkte hij die later thuis verder uit en kleurde ze in. Het ontstaan van de serie is terug te horen in de naam van de bundeling, Vrouwenkamer.

Bij de presentatie van Vrouwenkamer leest JACE van de Ven een aantal van de vrouwengedichtjes uit de bundel voor, serieus, bewonderend, maar ook plagend. Ook zijn er de originele kleurtekeningen van Ruud Vreeman te koop voor €75 per stuk.

De opbrengst van de schilderijtjes schenkt Vreeman aan PARK, een kunstinitiatief dat in 2013 opgericht werd door Rob Moonen tezamen met Linda Arts, René Korten en Reinoud van Vught en dat zich richt op actuele ontwikkelingen in de hedendaagse kunst. Vreeman is bestuurslid van stichting PARK.

Vreeman en Van de Ven maakten in 2007 al eens samen een bundel, 'Gemoedstoestanden', waar toen ook Ruud’s vrouw Ronny aan meewerkte. De opbrengst was toen bestemd voor het Johan Stekelenburgfonds.

De bundel 'Vrouwenkamer' is uitgegeven door de Boekenfabriek in full color, ISBN 978-90-6663-082-6, en komt in de handel voor €14,95.

Zaterdag 7 oktober 2017
Aanvang 15.00 uur, inloop 14.30 uur
Na afloop een borrel