TINKA PITTOORS - IRRELIGION

TINKA PITTOORS - IRRELIGION

PARKVorst - tentoonstelling in De NWE Vorst
19.05 2017 - 07.07 2017

Tinka Pittoors

 

De tweede kunstenaar die we binnen PARKVorst presenteren is Tinka Pittoors (BE). In de ruimte van PARKVorst realiseert ze de in situ installatie Irreligion die de ruimte weerspiegelt in een absurde setting waarin een hert en een keramische sculptuur de protagonisten zijn. Het in de ruimte liggende tapijt ziet ze als podium waarop zich een verstilde scène afspeelt, een verhaal zonder begin en einde, het verloop wordt ingevuld door de verbeelding van de toeschouwer.

Pittoors was tot eind april te gast in het EKWC te Oisterwijk waar ze een deel van het in PARKVorst getoonde werk kon realiseren. In haar installaties staat de utopie van een maakbare wereld centraal. Ze creëert een eigen universum door banale gebruiksvoorwerpen te combineren met kleurige zelfgemaakte nieuwe vormen en structuren. Zo ontstaan beelden die balanceren tussen twee werelden, de reële en de door haar gemaakte.

De NWE Vorst is een Tilburgs theater dat zich concentreert op de podiumkunsten, PARK is een Tilburgs podium dat zich richt op hedendaagse beeldende kunst. Met PARKVorst slaan we de handen ineen; binnen dit initiatief realiseren we presentaties van kunstenaars die zich op het grensvlak van beeldende kunst en podiumkunst bevinden. Dat kunnen installaties zijn of beeldend werk met een tijdsverloop of performatief element.

De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 19 mei om 17.00 uur.
Daarna is de tentoonstelling te zien t/m vrijdag 7 juli.
Geopend di t/m vr tussen 10.00 en 17.00 uur en in de avonden en weekenden 2 uur voor aanvang tot 1 uur na afloop van een voorstelling. Entree gratis.

Adres PARKVorst:
Theater De NWE Vorst
Willem II straat 49
5038 BD Tilburg
013 5328520

 

Klik HIER voor een tekst van Tinka

In de media: