Talentontwikkeling in het tijdperk van de hybride kunstenaar

Talentontwikkeling in het tijdperk van de hybride kunstenaar

tafelgesprek
07.06 2018

Sigrid Calon
Vince Donders
Danny Foolen
Martin van Ginkel

 

Met de tentoonstelling Promising toont PARK het werk van zeven veelbelovende kunstenaars. Het is een subjectieve keuze uit de meer dan vijfhonderd jonge talenten die de afgelopen tien jaar samen met honderdvijftig meesters deelnamen aan het Apprentice Master project bij Kunstpodium T. 

Als er een gemene deler is in de tentoonstelling, dan is het die van de onderzoekende en aftastende houding van de jonge makers. Op zoek naar eigenheid nemen ze niets als vanzelfsprekend, en zeker de kunst niet. Dit is duidelijk een generatie kunstenaars die opgroeide met het moderne dogma van maakbaarheid. Ze stellen er het eenvoudige en kwetsbare ‘zijn’ tegenover.

In een tafelgesprek wil PARK stilstaan bij het stimuleren van talent. Waarom wordt talentontwikkeling in één adem genoemd met jonge mensen?
Hoe ziet de dagelijkse praktijk van de 'mid-career' en 'gevorderd' kunstenaar er uit en zijn er eigenlijk wel stimuleringsprogramma’s -buiten oeuvreprijzen- voor de niet meer zo jonge kunstenaars? Wat is de discrepantie tussen de theorie van beleidsmakers en de praktijk van de te stimuleren talenten?

Enkele vragen die onderdeel uit kunnen maken van het door Liza Voetman gemodereerde tafelgesprek met Sigrid Calon, Vince Donders, Danny Foolen (beeldend kunstenaars) en Martin van Ginkel (strateeg cultuur gemeente Tilburg).

Donderdag 7 juni, aanvang 20.00 uur. Voor € 5 (inclusief 1 consumptie) kunt u deze bijeenkomst bijwonen, de zaal is open vanaf 19.30 uur. U dient zich hiervoor wel aan te melden vóór 6 juni via een mailtje met vermelding 'reserveren 7 juni' aan info@park013.nl