SUMMER RESIDENCY 2018

SUMMER RESIDENCY 2018

open oproep
02.04 2018 - 28.04 2018

 

Van 27 juni tot en met 26 augustus biedt PARK één, in Nederland woonachtig en werkzame installatiekunstenaar de gelegenheid tot een werkperiode van 8 weken.

PARK is een niet-commerciëel podium voor beeldende kunst in Tilburg waar experimentele benaderingen worden aangemoedigd. PARK beschikt over een ruimte van ongeveer 250 m² en biedt een programma van tentoonstellingen, optredens, workshops, discussies en concerten. Het ligt op 8 minuten loopafstand van het centraal station. Museum de Pont en TextielMuseum zijn goede buren. PARK focust op solo- en groepsexposities van jonge en mid-career kunstenaars. Daarnaast wordt de ruimte regelmatig gebruikt als plaats van productie. Een jaarlijkse kunstenaarsresidentie in de zomerperiode is onderdeel van het programma.

De oproep staat open voor in Nederland woonachtige installatiekunstenaars. De geselecteerde krijgt de gelegenheid om acht weken in PARK te verblijven en aan een plan te werken.  
Hij/zij krijgt een all-in budget van € 1000,- voor deze werkperiode. Dit budget bevat alle kosten zoals reis- en materiaalkosten, catering en honorarium. De kunstenaar wordt door PARK ondergebracht in het centrum van Tilburg voor de duur van de periode en heeft de beschikking over de ruimte van PARK als werkplek. De periode wordt afgesloten met een korte presentatie die in overleg met de kunstenaar tot stand gebracht zal worden.

De aanvraag dient digitaal gedaan te worden en kan worden verzonden in pdf (maximale bestandsgrootte 5 mb) naar air2018@park013.nl
Geen losse plaatjes, teksten etc. Deadline voor de aanvraag is 28 april 2018.

Digitale aanvragen (in pdf) moeten bestaan uit:
- Actueel CV
- Kopie van ID
- Portfolio / documentatie van recent werk
- Werkplan en motivatie

Aanmeldingen die niet aan het bovenstaande voldoen, worden niet in aanmerking genomen. Bekendmaking volgt in de tweede week van mei. Over de uitkomst wordt niet gecorrespondeerd.