SUMMER RESIDENCY 2017

SUMMER RESIDENCY 2017

Open oproep
10.07 2017 - 26.08 2017

 

Van 10 juli tot en met 26 augustus zal PARK een kunstenaar de gelegenheid bieden tot een werkperiode van 7 weken.

PARK is een alternatief, niet-commerciëel podium voor beeldende kunst in Tilburg waar experimentele benaderingen worden aangemoedigd. Met ongeveer 250m² in de stad Tilburg biedt PARK een programma van tentoonstellingen, optredens, workshops, discussies en concerten. PARK ligt op 8 minuten loopafstand van het centraal station. Museum de Pont en TextielMuseum zijn onze buren. De belangrijkste focus van PARK zijn solo- en groepsexposities van jonge en mid-career beeldend kunstenaars. Daarnaast wordt de ruimte regelmatig gebruikt als plaats van productie. Een jaarlijkse kunstenaarsresidentie wordt daar nu aan toegevoegd.

De oproep staat open voor kunstenaars die werken op het gebied van hedendaagse kunst. Een geselecteerde artiest krijgt de gelegenheid om zeven weken in PARK te verblijven en aan een plan te werken. Er zijn geen beperkingen in media: installatiekunstenaars, schilders, beeldhouwers, multimediakunstenaars of kunstenaars die performatief werken zijn allemaal welkom.

De geselecteerde kunstenaar krijgt een all-in budget van € 1000 voor deze werkperiode. Dit budget bevat alle kosten zoals reis- en materiaalkosten, catering en honorarium. Wel zal de kunstenaar gratis kunnen verblijven in het centrum van Tilburg en  heeft hij/zij de beschikking over de ruimte van PARK, een werkplek van 250m².

De werkperiode wordt afgesloten met een Open Dag-presentatie op zaterdag 26 augustus. PARK biedt technische en curatoriale ondersteuning, plus aankondiging en reclame voor de presentatie.

De aanvraag dient digitaal gedaan te worden en kan worden verzonden in pdf (maximale bestandsgrootte 7,5 mb) naar residency@park013.nl
De deadline is 30 mei 2017.

Digitale aanvragen (in pdf) moeten bestaan uit:
- Actueel CV
- Kopie van ID
- Portfolio / documentatie van recent werk
- Plan van aanpak en motivatie

Aanmeldingen die niet aan het bovenstaande voldoen, worden niet in aanmerking genomen.
We zullen proberen te reageren op alle aanvragers in de tweede week van juni. Over de uitkomst wordt niet gecorrespondeerd.