PARKING - Willem Besselink

PARKING - Willem Besselink

PARKinG - tentoonstelling in Goirle
08.01 2016 - 25.03 2016

Willem Besselink

 

In samenwerking met Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle realiseert PARK een tentoonstellingsprogramma in de foyer van het cultureel centrum aldaar. Onder de naam PARKinG (PARK in Goirle) worden presentaties van hedendaagse professionele beeldende kunst gerealiseerd.Per jaar vinden er vier presentaties plaats die elk drie maanden duren. Dit zijn meestal solotentoonstellingen van kunstenaars die ook in het expositieprogramma van PARK zijn opgenomen. Bij elke expositie vindt een publieksevenement plaats, bijvoorbeeld een lezing, een interview of atelierbezoek, waarbij de inhoud van het getoonde werk centraal staat. 

 

Vanaf 8 januari toont Willem Besselink nieuwe tekeningen in PARKinG. Besselink is gefascineerd door systemen, patronen en andere wetmatigheden die schuilgaan achter dagelijkse gebeurtenissen. In zijn werk observeert, registreert en visualiseert hij deze gebeurtenissen zodat eventuele achterliggende patronen wellicht zichtbaar worden.

Op het moment concentreert hij zich op kleur. Hij observeert en registreert de kleuren om zich heen, en laat die vorm- en beeldbepalend zijn voor nieuw werk. Voor de tekeningen die hij toont in ParkinG richt hij zich op kleuren die benoemd worden in literatuur. Hij leest romans en richt zich op het ‘kleurgebruik’ van de auteur door de kleuren die hij noemt per pagina te turven. Daarna visualiseert Besselink die kleuren en kleurcombinaties die wellicht nooit werkelijk te zíen zijn geweest.