ParkinG - Simon Schrikker

ParkinG - Simon Schrikker

PARKinG - tentoonstelling in Goirle
02.11 2015 - 06.01 2016

Simon Schrikker

 

In samenwerking met Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle realiseert PARK een tentoonstellingsprogramma in de foyer van het cultureel centrum aldaar. Onder de naam PARKinG (PARK in Goirle) worden presentaties van hedendaagse professionele beeldende kunst gerealiseerd.??

Per jaar vinden er vier presentaties plaats die elk drie maanden duren. Dit zijn solo- of duotentoonstellingen van kunstenaars die ook in het expositieprogramma van PARK zijn opgenomen. Bij elke expositie vindt een publieksevenement plaats, bijvoorbeeld een lezing of een interview, waarbij de inhoud van het getoonde werk centraal staat.

 

In deze PARKinG-expositie in het Jan van Besouw is het werk van Simon Schrikker te zien. Hij woont en werkt in Rotterdam. In 2005 won hij de publieksprijs voor de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst en werd zijn werk o.a. aangekocht door het Gemeentemuseum Den Haag en de Caldic Collectie.
"Dieren staan meestal centraal in mijn werk en voorheen met name de hond. Belangrijk in de keuze hierin is de vertaling naar verf en een zeker gevoel van clichématige dreiging dat ik bij de kijker wens op te roepen. De techniek is in de afgelopen jaren steeds pasteuzer geworden en de vlotte kwaststreek heb ik ingeruild voor het palletmes. Los van wat landschappelijke werken (met eendenbotten en muizenschedels) heeft de hond gezelschap gekregen van zeedieren om ook hiermee de grens op te zoeken van spanning en al te grote herkenbaarheid- of zelfs bijna afgezaagdheid."

 

 

In de media:

Goirles Belang - 12-11-2015