PARKING - LEZING

PARKING - LEZING

PARKinG - Lezing Willem Besselink
10.03 2016

Willem Besselink

 

Op dit moment hangen er twee werken van de kunstenaar Willem Besselink in de foyer van het Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. Hij heeft deze speciaal voor die ruimte gemaakt. Gekleurde lijnen op papier, soms veel, soms weinig. Willem Besselink is gefascineerd door systemen, patronen en andere wetmatigheden die schuilgaan achter dagelijkse gebeurtenissen. In zijn werk observeert, registreert en visualiseert hij deze gebeurtenissen zodat eventuele achterliggende patronen zichtbaar worden.

Op dit moment concentreert hij zich op kleur. Hij observeert en registreert de kleuren om zich heen, en laat die vorm­ en beeldbepalend zijn voor nieuw werk. Voor de tekeningen die hij toont in ParkinG richt hij zich op kleuren die benoemd worden in de literatuur. Hij leest romans en richt zich op het ‘kleurgebruik’ van de auteur door de kleuren die hij noemt per pagina te turven. Daarna visualiseert Besselink die kleuren en kleurcombinaties die wellicht nooit werkelijk te zíen zijn geweest.

Als je luistert naar wat de kunstenaar voor ogen had bij het maken van zijn werk, gaat er een wereld voor je open. Nu bestaat de mogelijkheid om meer te weten te komen over de kunstenaar en zijn denkwereld. Op 10 maart om 19.00 uur zal hij in het Jan van Besouw komen vertellen over zijn werk en de achterliggende gedachten. Hij zal ook uitleg geven over kleur en kleurenblindheid, alsook iets laten zien van Oliver Sacks, de wereldberoemde Britse neuroloog.

U bent van harte welkom, toegang is gratis. 

Donderdag 10 maart
Aanvang 19.00 uur
CC Jan van Besouw
Entree gratis