PARKING - JOSINE TIMMER

PARKING - JOSINE TIMMER

PARKinG - tentoonstelling in Goirle
04.11 2016 - 09.01 2017

Josine Timmer

 

In de nieuwe PARKinG-expositie in CC Jan van Besouw is het werk van Josine Timmer te zien. Ze maakt fijnzinnige tekeningen en aquarellen op papier, vaak in grote formaten.

Ze zegt het volgende over haar werk:

'Ik refereer in mijn werk naar de natuur waarin alles voortdurend in wording en beweging is. Deze beweging, vloeiend en organisch, teken ik. Opgebouwd uit amorfe en vloeiende lijnen, lopen vormen in elkaar over, lijken iets te zijn, maar gaan over in een andere richting. Door toets na toets te werken, kom ik tot de volgende handeling/streek/lijn. Zo voltrekt de beweeglijkheid die ik nastreef zich in het maakproces. In mijn werk wil ik dat wat je ziet open houden om ruimte te bieden, om de blik en gedachten te laten ronddwalen.

Bij PARKinG laat ik nieuwe aquarellen zien. Het zijn gelaagde werken, opgebouwd uit lichte toetsen, in een meanderend ritme. De doorwerkte en vervlechtende delen doen denken aan een weefsel, een lichte deken.'

Josine Timmer haalde in 2004 haar Bachelor of Fine Arts aan de Constantijn Huygens academie CABK in Kampen, en in 2007 haar Master aan de Hogeschool voor Wetenschap en Beeldende Kunsten Sint Lucas in Gent, België. Ze exposeerde onder andere in Kunsthal KAdE in Amersfoort, in Nieuw Dakota in Amsterdam en in het Vincent van GoghHuis in Zundert, waar ze in 2014 werkte als artist-in-residence in het gastatelier. In datzelfde jaar nam ze deel aan de expositie 'Maria Hemels Blauw' in PARK, samengesteld door Marc Mulders. In november-december van dit jaar neemt ze deel aan de groepstentoonstelling 'In a state of flux' in Kers Gallery in Amsterdam, die ze mede-organiseert. Ze woont en werkt in Amsterdam en Bussum.

PARKinG (PARK in Goirle) is het samenwerkingverband tussen PARK en CC Jan van Besouw. PARK realiseert in de nissen van de foyer van het cultureel centrum presentaties van hedendaagse professionele beeldende kunst. Per jaar vinden er vier presentaties plaats van veelal jonge kunstenaars die ook in het expositieprogramma van PARK zijn opgenomen. Bij elke expositie vindt een publieksevenement plaats, bijvoorbeeld een lezing of een interview, waarbij de exposerende kunstenaar en de inhoud van het getoonde werk centraal staan.

 

In de media:

Goirles Belang - 09-11-2016