PARKinG - Jeroen Kuster

PARKinG - Jeroen Kuster

PARKinG - tentoonstelling in Goirle
29.04 2016 - 26.08 2016

Jeroen Kuster

 

LET OP: wegens succes is de tentoonstelling verlengd t/m vrijdag 26 augustus.
De zomersluiting van Jan van Besouw is van vrijdagavond 22 juli tot en met zondag 21 augustus.
 In de week van maandag 22 augustus tot en met zondag 28 augustus alleen doordeweeks en overdag open.

In samenwerking met Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle realiseert PARK een tentoonstellingsprogramma in de foyer van het cultureel centrum. Onder de naam PARKinG (PARK in Goirle) vinden per jaar vier presentaties van hedendaagse kunst plaats. Bij iedere tentoonstelling wordt een publieksactiviteit georganiseerd. Dit kan een atelierbezoek zijn of een lezing, altijd gerelateerd aan het werk van de exposerende kunstenaar.

 

Tot 23 juli kunt u het werk van Jeroen Kuster zien en u verwonderen over zijn planten- en dierenrijk. Jeroen weet alles van de natuur, hoe een plant groeit en bloeit, zowel boven als onder de grond. Vooral dieren hebben hem zijn hele leven al geïntrigeerd. Zo heeft hij heeft een enorme verzameling schedels die hij vaak zelf ontleed heeft. Vanuit deze opgedane kennis creëert Jeroen nieuwe species. Nooit vanuit een vooropgezet plan, maar vanuit zijn tomeloze fantasie en opgedane kennis.

Het materiaal dat Jeroen Kuster gebruikt heeft minder met de natuur van doen: diverse soorten kunststof, zoals bijvoorbeeld plastic lepels. Door het materiaal te verwarmen en vervormen creëert hij zijn sculpturen die vervolgens met verf worden bewerkt. Het is té kort door de bocht om zijn werkwijze in een paar zinnen te beschrijven en eigenlijk mag dat ook het geheim van de smid zijn.

 

In de media:

Goirles Belang - 11-05-2016
Goirles Belang - 25-05-2016