NOTHING BUT GOOD LIVE

NOTHING BUT GOOD LIVE

tentoonstelling
22.03 2014 - 11.05 2014

 

Deelnemende kunstenaars: Aart HoutmanAlain BiltereystAnthony Cudahy, Arno KramerAttila SzűcsAquil Copier, Bart SlangenBettie van HaasterCarlos CaballeroCecilia VissersClaudia KölgenElka OudenampsenErin LawlorGideon RubinHans de BruijnHenk DuijnHernan Ardila DelgadoJan van de PavertJanaina TschäpeJohan De WildeJohn Van OersKatinka LampeKatrien De BlauwerKoen van den BroekLisa CouwenberghLinda ArtsMarc MuldersMartijn SchuppersMatthew FisherMichael de KokMil CeulemansOlphaert den OtterPaul den HollanderPere LloberaRené KortenReinoud van Vught, Robert ZandvlietSarah Verbeek, Seet van HoutSimon SchrikkerStefan PetersT.J. Donovan,Thomas BogaertToon TeekenToon VerhoefWillem Sanders en Yifat Gat.

In deze tentoonstelling Nothing But Good Live laten 47 kunstenaars uit binnen- en buitenland zien dat ze in een traditie staan. Deelnemende kunstenaars van over heel de wereld verbinden zich met één inspirerende, niet meer in leven zijnde voorganger waardoor bloedlijnen worden blootgelegd door heel de kunstgeschiedenis. De deelnemers beseffen dat ze deel uitmaken van het voortdurend bewegende organisme van de kunst.

De tentoonstelling is gebaseerd op het blog Nothing But Good, een initiatief van Michael de Kok, René Korten en Reinoud van Vught. Op het blog, dat bestaat sinds begin 2013, leveren uitgenodigde kunstenaars een bijdrage waarin ze zich verbinden met een kunstenaar die niet meer in leven is, maar die een essentiële invloed heeft gehad op hun kunstenaarschap. Over de doden niets dan goeds (Nothing but good should be said of the dead), vandaar de titel van het blog.

Van elke kunstenaar die een bijdrage heeft geleverd aan het blog tot maart 2014 wordt één werk getoond in deze tentoonstelling. Van verschillende deelnemende kunstenaars is niet eerder werk te zien geweest in Nederland. Het werk van de gekozen voorganger is te zien als een reproductie in een tijdlijn op de lange tafel in de expositieruimte.

De opening op zaterdag 22 maart om 17.00 uur wordt verricht door Het Retorisch Kwartet, bestaande uit Bernadette van Leeuwen (mezzo-sopraan), Olphaert den Otter (counter-tenor en deelnemende kunstenaar), Henk van Niekerk (tenor) en Peter Hilton (bariton).

 

In de media:

(****) 'Gelaagde tentoonstelling. Imposante tentoonstellingsruimte. Het is interessant te zien waar een eigentijds werk afwijkt van het voorbeeld.'
NRC Handelsblad

'In Tilburg laten 47 kunstenaars zien dat zij beïnvloed zijn door overleden voorgangers. Tip van deze maand.'
Kunstbeeld

Lost Painters - 24-03-2014
Bob Negryn Reduced Review - 25-03-014
Brabants-Dagblad - 27-03-2014
NRC Handelsblad - 24-04-2014
Trendbeheer - 28-04-2014
Kunstbeeld - 04-2014