MENSCH

MENSCH

tentoonstelling Carlijn Mens
13.03 2016 - 23.04 2016

Carlijn Mens

 

DRAWING FRONT is een landelijke tekeningenmanifestatie waaraan 20 kunstenaarsinitiatieven in Nederland deelnemen. Het project is geïnitieerd door Drawing Centre Diepenheim. Met deze manifestatie wordt het hedendaagse tekenen vanuit verschillende perspectieven onder de aandacht gebracht. Alle deelnemende organisaties maken hun eigen keuze voor de tentoon te stellen kunstenaars.
Zie www.drawingfront.nl

PARK heeft Carlijn Mens uitgenodigd om een tentoonstelling te maken met haar monumentale houtskooltekeningen. Onder de titel Mensch toont ze twee recente projecten en presenteert die in de vorm van een totaalinstallatie.
De twee installaties in deze tentoonstelling zijn grote, uit meerdere delen  samengestelde werken op papier. Carlijn Mens gebruikt haar favoriete medium houtskool om sporen achter te laten. Zij zoekt in deze werken naar een nieuwe iconografie om het verplaatsen en het vluchten van mensen zichtbaar te maken.

'Spuren der Bedeutung' bestaat uit honderden voetafdrukken van kinderen. Een voetafdruk is even individueel als een vingerafdruk, als DNA. Ook in de manier van lopen van elk kind dat ergens heen gaat en weer terugkomt, wordt het eigen karakter zichtbaar.

'Mensch' gaat over mensen die verdreven worden en vluchten. Beelden uit de kunstgeschiedenis én uit de actualiteit vloeien samen in een even concrete als abstracte stoet van lichamen. Kom ik uit het paradijs of ga ik naar het paradijs? 'De mens wordt vrij geboren, maar hij ligt overal in ketenen.' (Jean-Jacques Rousseau)

Wij nodigen u graag uit voor de opening op zaterdag 12 maart om 16.00 uur. De opening wordt verricht door Cees de Boer, curator en publicist.

Klik hier voor de openingstoespraak van Cees de Boer.

Klik hier voor de zaaltekst.
Klik hier voor meer informatie over 'Spuren der Bedeutung'.
Klik hier voor meer informatie over 'Mensch"

In de media:

DRAWING FRONT magazine - 03-2016
Bergense Courant - 15-03-2016
Brabants Dagblad - 17-03-2016
Trendbeheer - 11-04-2016