MAURICE BOGAERT - WANDER

MAURICE BOGAERT - WANDER

PARKVorst - tentoonstelling in De NWE Vorst
10.02 2017 - 25.03 2017

Maurice Bogaert

 

De NWE Vorst is een theater dat zich concentreert op de podiumkunsten en PARK is een podium dat zich richt op hedendaagse beeldende kunst. We zijn zeer verheugd om komend jaar de handen ineen te kunnen slaan en met het nieuwe initiatief PARKVorst presentaties van beeldende kunst in De NWE Vorst te realiseren. We richten ons daarbij op kunstenaars die zich op het grensvlak van de beeldende kunst en de podiumkunst bevinden. Dat kunnen installaties zijn of beeldend werk met een tijdsverloop of performatief element. ​

De eerste kunstenaar die we binnen PARKVorst presenteren is Maurice Bogaert. Hij focust met zijn werk op wat hij zelf filmische architectuur noemt. Hij onderzoekt de relaties tussen en de werking van architectuur en bewegend beeld, zowel in maquettes als in levensgrote installaties.  Zijn scenografische werken zijn theatraal, het publiek is zowel toeschouwer als acteur.

In de tentoonstelling WANDER heeft de installatie ‘Het Wezen van de Stad’ een centrale rol. In deze installatie fungeert de stad als de hoofdpersoon, als organisme in permanente staat van verandering. Het toont een metabolisme van opbouw en afbraak. Het is een fusie van installatie, live cinema en geschreven tekst.

Het werk van Bogaert was de afgelopen jaren onder andere te zien tijdens Festival a/d Werf (2011), Over het IJ Festival (2015) en op de Art Rotterdam (2016). Komend voorjaar is er behalve bij PARKVorst nieuw werk te zien in DordtYart (Dordrecht) en De Anningahof (Zwolle).

De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 10 februari om 17.00 uur en loopt tot en met zaterdag 25 maart.
Geopend di t/m vr tussen 10.00 en 17.00 uur en in de avonden en weekenden 2 uur voor aanvang tot 1 uur na afloop van een voorstelling.

Adres PARKVorst:
Theater De NWE Vorst
Willem II straat 49
5038 BD Tilburg
013 5328520

Klik hier voor de website van De NWE Vorst

 

In de media: