MAKERS SESSIES

MAKERS SESSIES

Makershuis x De Nieuwe Vorst
24.08.2022

 

Een zomer in De Nieuwe Vorst is natuurlijk niet compleet zonder nieuwe makers. Geniet op deze woensdagavonden van uitprobeersels, proeves, onaffe zaken, openbare repetities en try-outs op het gebied van theater, dans en wat dies meer zij...
 
PARK levert voor de Makers Sessies van 24 augustus Larissa Schepers als kunstenaar die zich presenteert in de Rode Salon.

Larissa Schepers is een kunstenaar gevestigd in Tilburg. Omdat Tilburg een voormalige textielstad is, richt Schepers zich op het gebruik van textieltechnieken om haar werken te produceren. Met een fascinatie voor kralen gebruikt ze verschillende technieken zoals weven, breien en borduren om haar boodschap uit te beelden. Wonen in een tijdsgebied waar het tempo van de tijd bedoeld is om zo snel mogelijk te gaan, Schepers geeft er de voorkeur aan om te vertragen. Haar werken worden met de hand geproduceerd en ze waardeert de kennis van de vergeten ambachten. Haar materiaalgebruik in combinatie met de verscheidenheid aan technieken, roepen de kijker bijna op om het werk aan te raken. Met deze kracht raakt de kijker het onderwerp aan dat Schepers wil aansnijden.

De Nieuwe Vorst

Woensdag 24 augustus
vanaf 19.00 uur
De Nieuwe Vorst
Willem II-straat 49
5038 BD Tilburg