LOOKING BACK

LOOKING BACK

solotentoonstelling Maria Roosen
29.08 2015 - 18.10 2015

Maria Roosen

 

Maria Roosen (Oisterwijk 1957, woont en werkt in Arnhem) creëert op uitnodiging van PARK een installatie van nieuwe en oudere werken in de voormalige Goretti kapel. Deze verbindt de binnenruimte van PARK met de buitenruimte van het Wilhelminapark, maar ook het heden met het verleden.

De opening op zaterdag 29 augustus wordt verricht door Hendrik Driessen, directeur Museum De Pont.

Roosen’s kleurrijke werk omvat installaties, sculpturen en tekeningen waarin het groei- en maakproces duidelijk herkenbaar is. Haar voorliefde voor het materiaal glas dat ze incidenteel combineert met bestaande voorwerpen levert verrassende beelden op die associaties oproepen met de natuur: de door het blazen ontstane bollen kunnen vrouwelijke borsten zijn maar ook vruchten. Het kleurgebruik maakt ze ondanks de hardheid van het materiaal zacht van karakter, de wereld letterlijk en figuurlijk in zich weerspiegelend.

Deze solo van Maria Roosen is mede tot stand gekomen in het kader van de expositie 'Lustwarande ’15 – Rapture & Pain', georganiseerd door stichting Fundament, die gelijktijdig met de expositie van Roosen te zien is in park De Oude Warande in Tilburg. De opening van deze expositie vindt plaats aansluitend aan die in PARK op zaterdag 29 augustus om 15.30 uur. Roosen nam reeds twee maal eerder deel aan tentoonstellingen van Fundament.

Maria Roosen’s project in PARK wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds en Victor Roosen Bijzondere Tuinen.

afbeelding poster: Spiegelborst/Mirror Breast, Maria Roosen 1993
foto © Liedeke Kruk.

Klik hier voor de zaalbrief.

In de media:

'Maria Roosen heeft een ruimte-vullende binnenstebuiten installatie gerealiseerd. Hier is de wereld een lusthof en Maria Troosteres van de Bedroefden.'
Beelden Magazine

Brabants Dagblad - 07-08-15
Brabants Dagblad - 08-08-15
Mondriaan Fonds - 28-08-15
Glass is more! - 09-09-15
H'art Magazine - 10-09-15
Trendbeheer - 15-10-15