LEZING JAN VAN DER PLOEG

LEZING JAN VAN DER PLOEG

PARK avond
15.11 2018 

Jan van der Ploeg (NL)

 

Jan van der Ploeg is een van de deelnemers aan de expositie Fields of Joy die op dit moment in PARK te zien is. Op deze avond verzorgt hij een lezing over zijn werk. Onder andere zijn muurschilderingen en site specifics die hij wereldwijd heeft gemaakt zullen besproken worden. Het werk van mede-exposanten Piet Dieleman en Beat Zoderer zal aan bod komen middels tentoonstellingen die hij met ze gemaakt heeft in zijn kunstinitiatief PS projectspace in Amsterdam.

Van der Ploeg (1959) werkt graag met een georganiseerde en herkenbare grafische beeldtaal die hij in de loop van zijn carrière zorgvuldig heeft opgebouwd. Een zorgvuldig proces van plannen en bouwen gaat vooraf aan het schilderen. Een compositie maken begint met het schuiven van platte bouwstenen en grafische vormen. Dat is de speelplaats van Van der Ploeg waarin hij de ultieme vrijheid en het plezier vindt om altijd weer verrassende maar zeer goedgebalanceerde combinaties te creëren.

Voor € 5,00 (inclusief 1 consumptie) kunt u deze lezing bijwonen. Aanvang 20.00 uur, de zaal is vanaf 19.30 uur open. Indien U zich hiervoor wil aanmelden stuur dan svp vóór 12 november een mailtje met vermelding 'reserveren 15 november’ aan info@park013.nl