KATLEEN VINCK - SCENERY IV

KATLEEN VINCK - SCENERY IV

PARKVorst - tentoonstelling in De NWE Vorst
24.11 2017 - 14.01 2018

Katleen Vinck

 

Graag nodigen we U uit voor de opening van de expositie Scenery IV van Katleen Vinck op vrijdag 24 november om 17 uur in PARKVorst.

In de titel van deze derde presentatie bij PARKVorst ligt de kern van Katleen Vinck’s fascinatie maar ook deels haar werkwijze besloten. Vanuit haar verschillende opleidingen in de architectuur, de beeldende kunst en de scenografie komt een welhaast holistische zienswijze voort op het landschap en het menselijke ingrijpen. Vinck bevraagt deze interactie met haar werk. De ingrepen die sporen in het natuurlandschap achterlaten, verstaat ze als vorm van enscenering. Als een rode draad loopt de tegenstelling natuur versus cultuur door haar oeuvre.

Zo staan de door de mens geconstrueerde archetypische bunkers niet heel ver af van de in de natuur ontstane grotten die als primaire vormen van bescherming dienden. De bij PARKVorst getoonde driedimensionale objecten zijn Vinck’s gematerialiseerde denkmodellen.

De NWE Vorst is een Tilburgs theater dat zich concentreert op de podiumkunsten, PARK is een Tilburgs podium dat zich richt op hedendaagse beeldende kunst. Met PARKVorst slaan we de handen ineen; binnen dit initiatief realiseren we presentaties van kunstenaars die zich op het grensvlak van beeldende kunst en podiumkunst bevinden. Dat kunnen installaties zijn of beeldend werk met een tijdsverloop of performatief element.

Geopend di t/m vr tussen 10.00 en 17.00 uur en in de avonden en weekenden 2 uur voor aanvang tot 1 uur na afloop van een voorstelling. Entree gratis.

Adres PARKVorst:
Theater De NWE Vorst
Willem II straat 49
5038 BD Tilburg
013 5328520