IN THE GARDEN OF DOUBT AND PANIC

IN THE GARDEN OF DOUBT AND PANIC

tentoonstelling Sylvie Zijlmans & Hewald Jongenelis
29.04 - 11.06 2023

 

Sylvie Zijlmans en Hewald Jongenelis, beiden opgeleid in Tilburg, zijn teruggekeerd naar Brabant om hun korte psychologische horrorfilm "The Mother Of All Failure" te maken waarin zij afrekenen met onverwerkte jeugdtrauma's. Het Amsterdamse duo maakte eerder in New York de film "They Live In Us (I Am A Very Detailed Person)" over de angst en charme van het besef dat je nooit zeker kan zijn van het beeld dat je van de werkelijkheid hebt.

In "In The Garden Of Doubt And Panic" presenteren Zijlmans en Jongenelis hun nieuwe film samen met een serie recente schilderijen in een ruimtevullende installatie. Daar waar de film in een fantastisch kostuumdrama de wanhoop van een toxische relatie laat zien, zijn de schilderijen een explosie van vrijheid en levenslust.

Marlene Dumas verricht de opening op zaterdag 29 april om 16.00 uur. 
Tijdens de opening is er om 16.30 uur een speciale vertoning van de film "They Live In Us (I Am A Very Detailed Person)". U bent van harte uitgenodigd.

Klik hier voor de zaalbrief.

Met dank aan Vincent van GoghHuis Zundert.
Dit project is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Tilburg, Provincie Noord Brabant, Stichting Stokroos en Mondriaan Fonds.

In de media:

'Hier lijkt absurdisme vertaald te zijn naar het ondanks alles maken van interessante dingen, gave beelden, vreemde situaties, doorgronden van spontane ideeën en ruimtes vullen met bouwlampen omdat het dingen in een ander licht zet en omdat het soms gewoon ronduit praktisch en leuk is.'
Jegens & Tevens

- Stadsnieuws - 22-04-2023
- Brabant Cultureel - 30-04-2023
- De Volkskrant online - 04-05-2023
- De Volkskrant - 05-05-2023
- Jegens & Tevens - 12-05-2023