DONATIE AAN PARK

DONATIE AAN PARK

ondersteuning van The School of Life
06.05  2021

 

Martijn van Nieuwenhuyzen, directeur van het De Pont museum, overhandigt namens 12 museumdirecteuren in Nederland, de organisatie The School of Life, de vereniging Rembrandt en de Museumvereniging, een cheque van € 10.000 aan PARK. 

Voor The School of Life organiseerden Bart Rutten, artistiek directeur van het Centraal Museum Utrecht en Laurens Knoop, oprichter van The School of Life, een reeks online kunstlezingen. Directeuren van twaalf belangrijke musea in Nederland vertelden de afgelopen twaalf weken in dit college over bijzondere werken uit de kunstgeschiedenis van de 20e en 21e eeuw, waarna een gesprek volgde met de organisatoren en cursisten, via een videoverbinding.

Een substantieel bedrag van het cursusgeld wordt nu geschonken aan PARK (Tilburg), W139 (Amsterdam) en Het Resort (Groningen) omdat – zo stelt de organisatie – “jonge kunstenaars en hun innovatieve podia wel wat steun kunnen gebruiken in deze barre tijd.” De cheque t.w.v. € 10.000 is op donderdagmiddag 6 mei om 15.00 uur door De Pont-directeur Martijn van Nieuwenhuyzen overhandigd aan Rob Moonen van PARK. "We zijn aangenaam verrast en blij met dit gebaar, vooral in dit zo bizarre tijdsgewricht. Dé kracht van kunst, in onafhankelijkheid vrijheid blijven bevechten en sublimeren wordt ermee onderstreept. Dit stimuleert ons enorm”, aldus de reactie van Rob Moonen.

OVER THE SCHOOL OF LIFE
The School of Life is een internationale organisatie die mensen helpt om meer voldoening uit het leven te halen – zowel persoonlijk als professioneel – met behulp van inzichten uit de filosofie, psychologie en kunsten. Het uitgebreide programma bestaat uit lezingen, cursussen, workshops en diverse publicaties, zowel gedrukt als audio-visueel. The School of Life werd in 2008 opgericht door de Britse filosoof en schrijver Alain de Botton en heeft vestigingen over de hele wereld.

Link naar persbericht

In de media:
- Tilburg.com - 07-05-2021 
- Make it in Tilburg - 07-05-2021
- Brabants Dagblad - 07-05-2021
- Stadsnieuws - 19-05-2021
- City Tilburg - week 22-2021