BLOGGEN OVER KUNST

BLOGGEN OVER KUNST

masterclass
01.03 2018

Niels Post (NL)
Kasper C. Jansen (NL)

 

Heb je een kunstblog, of wil je er een beginnen? Wil jij kunst interpreteren, analyseren of recenseren en dit online delen? Of wil je je tekst redigeren voor internet? Leer de kneepjes van het vak tijdens PARK’s masterclass 'Bloggen over kunst'. Tijdens de masterclass krijg je waardevolle en inspirerende informatie over het schrijven over kunst en bloggen. Je krijgt tips en tricks aangereikt door Niels Post en Kasper Jansen. 

Niels Post is beeldend kunstenaar en actief mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Trendbeheer.com is een blog voor hedendaagse beeldende kunst. Opgericht door Jeroen Bosch en Niels Post met de bedoeling een ander geluid te laten horen over kunst en cultuur. Het blog wordt beschouwd als een van de grootste Nederlandse blogs over kunst en cultuur.

Kasper C. Jansen stond op zestienjarige leeftijd in de eindronde van Write Now! Sinds september 2012 produceert hij de internetvideoserie De snijtafel, waarin culturele producten worden geanalyseerd en geïnterpreteerd. In 2016 maakte hij samen met Youri Dingemans (De neven) en Joris van Laarhoven het televisieprogramma De Cultuurwetenschappers voor Omroep Brabant.

Tijdens de masterclass klim je in de pen en pas je je zojuist vergaarde kennis toe aan de hand van de huidige tentoonstelling “Nothing But Good” van PARK. De tentoonstelling is gebaseerd op het blog Nothing But Good, een initiatief van René Korten, Reinoud van Vught (beiden lid van de PARK-werkgroep) en Michael de Kok. Op het blog laten uitgenodigde kunstenaars van over heel de wereld zien dat ze in een traditie staan. Ze verbinden zich met een kunstenaar die niet meer leeft, maar die grote invloed had op hun kunstenaarschap. René Korten zal tijdens de Masterclass dan ook een korte toelichting geven over het blog en de tentoonstelling.

PROGRAMMA:
19:00u Deur open, mogelijkheid om expositie kort te bezichtigen
19:30u Start programma met korte introductie over Nothing But Good
19:45u Spreker Niels Post 
20:15u Spreker Kasper C. Jansen
20:45u Schrijven 
21:15u Terugkoppeling
21:30u Afsluiting met drankje

AANMELDEN:
Bij interesse graag aanmelden vóór 26 februari bij educatie@park013.nl ovv 'Masterclass'
Meenemen: een notitieboek/pen of laptop
Datum: 1 maart 2018
Prijs: € 10,- te betalen bij entree (inclusief 1 gratis consumptie na afloop)
Tijd: 19.00 tot 21.30 uur
Locatie: PARK, Wilhelminapark 53, 5041 ED Tilburg

 

In de media: