GHALIAH CONROY

GHALIAH CONROY

KOMMA #26 - dans/performance
reactie op 'In The Garden Of Doubt And Panic'
28.05 2023

 

Ghaliah Conroy (1996) is een Iers/Frans Guyanese danser en performer. Na een vierjarige studie Dans en Choreografie heeft Ghaliah een multidisciplinaire aanpak als het gaat om optreden, creëren en werken in de kunsten. Dit komt mede doordat ze een achtergrond heeft in verschillende disciplines. Voor haar studie heeft ze een aantal jaren gewerkt als zangeres, acteur, danser en maker. Als gevolg hiervan heeft ze evenveel waardering, respect en nieuwsgierigheid voor de verschillende disciplines en is ze geïnteresseerd in het verbinden ervan.

Ghaliah heeft een uniek perspectief, komt uit gemengde culturen en achtergronden en is geïnteresseerd in kwesties als ras en geslacht. In haar werk is ze gefascineerd door het onderwerp identiteit. Opgroeien als een minderheid en te maken krijgen met onwetendheid en barrières in de kunstwereld hebben grote invloed gehad op haar redenen om te creëren. Ze hoopt dat haar werk een impact heeft op mensen, of dat nu is doordat ze iets nieuws zien of dat ze vertrekken nadat ze iets nieuws hebben geleerd.

Ghaliah reageert op de tentoonstelling 'In The Garden Of Doubt And Panic' van Sylvie Zijlmans & Hewald Jongenelis. De uitvoering is zondag 28 mei om 15.30 uur.

Samenwerking met DansBrabant.