CORINNE HEYRMAN

CORINNE HEYRMAN

KOMMA #24 - tekst/theater
reactie op 'A Wheel A Stone A Rope A Wing'
25.03 2023

 

Corinne Heyrman (1994) is schrijver, theater- en podcastmaker. In haar werk gaat ze steeds een verhouding aan met de maatschappij. Ze schreef Het begin en zijn oneindigheid, uitgekomen in 2022 bij De Arbeiderspers. Daarnaast maakte ze Pink Sheep of the Family, een voorstelling van Het Zuidelijk Toneel waarin twee verschillende generaties trans*personen de term ‘familie’ ontleden. Als podcastmaker is Corinne verbonden aan collectief Horens en werkte ze mee aan o.a. Drie Uur ’s Nachts, Wie Wat Bewaart en de audiotour Twee keer kijken. Ze treedt heel graag op met haar teksten en stond o.a. op Crossing Border, Lowlands, Winternachten. Om af te sluiten is Corinne o.a. schrijf- en performancedocent aan ArtEZ University of the Arts.

Corinne Heyrman reageert op de tentoonstelling 'A Wheel A Stone A Rope A Wing' van Matea Bakula en Ruta Butkute. De uitvoering is op zaterdag 25 maart om 15.30 uur.

Samenwerking met Tilt.
Foto: Lin Woldendorp

Corinne beschrijft haar insteek:
'De expositie van Matea Bakula en Ruta Butkute nodigde mij uit tot spelen en creëren. Sommige werken zijn onopvallend en lijken uit de muur te komen, andere nodigen je uit tot aanraking en zelfs vervorming. Ik dacht daardoor aan mijn kindertijd en hoe alles toen kneed- en verlegbaar leek. Het spel primeerde altijd. Misschien was ik toen wel een betere maker, dacht ik terwijl ik door de expositie liep. Of romantiseer ik het kind-zijn dan teveel? 
Ik liet me door die gedachten inspireren, en ook de vormen van de cirkel en de muurobjecten zijn te herkennen in de tekst. Zoals vaker in mijn werk vertrek ik vanuit een persoonlijk haakje, waaraan ik de thematieken die ook bij de expositie horen hang. Aan de hand van de tekst maakte ik een performance.'
Hier de link naar haar voorgedragen tekst.