COLLECTIEF 'WHAT THE EYE OFTEN MISSES'

COLLECTIEF 'WHAT THE EYE OFTEN MISSES'

KOMMA #32 - dans/performance Joana Carvalho - gitaar/compositie Lucas Zampaglione
10.02 2024

 

‘What the Eye Often Misses’ is een interdisciplinair collectief opgericht door de hedendaagse danseres en choreograaf Joana Carvalho (PT, 1997) en klassiek gitarist en componist Lucas Zampaglione (AR, 1994). Ze maken bij hun optredens gebruik van dans, muziek en enscenering. Het doel is om bij elke performance een unieke wereld te creëren, een wereld die openstaat voor het publiek en die probeert de zintuigen te raken en hun perceptie te transformeren.

De inhoud van het collectief is gevormd door een diepe reflectie over ‘de taken’ van een performer als dievan facilitator en communicator. Makers die met hun discipline nieuwe creaties tot leven te brengen. Ze werken, vaak in samenwerking met componisten met hedendaagse muziek en houden in hun performances sterk rekening met het publiek, dit om een verbinding tussen de voorstelling en de beschouwer te bewerkstelligen.

Het laatste optreden van het collectief was 'The Dreams of Daphne', een tweeluik bestaande uit de stukken Apollo, Toccate van Graham Lynch en In a Landscape van John Cage. Deze uitvoering wekte de interesse van veel componisten, die iets unieks vonden in de communicatie van hun creaties op deze collaboratieve en reflectieve manier. Dankzij de diensten van uitgeverij 'Composers Edition' werkt het collectief momenteel samen met PhD Susannah Self, die zelf met John Cage samenwerkte, in een voorstelling die komend jaar gepresenteerd zal worden.

‘What the Eye Often Misses’ reageert op de tentoonstelling 'Rewriting The Future'. De uitvoering is zaterdag 10 februari om 15.30 uur.
Via Open Call.