SUMMER RESIDENCY MARLEEN KAPPE

SUMMER RESIDENCY MARLEEN KAPPE

werkperiode en expositie
27.06 2018 - 26.08 2018

Marleen Kappe (NL)

 

Sinds 2017 biedt PARK in de zomermaanden een kunstenaar de kans om in de ruimte van PARK een Summer Residency te doen. Dit jaar konden in Nederland wonende en werkzame installatiekunstenaars zich aanmelden voor de werkperiode van acht weken.
 
Uit de aanmeldingen heeft PARK gekozen voor Marleen Kappe. De werkgroep was verrast door de combinatie van tekenen met ruimtelijke ingrepen in haar werk. Zij is de zomergast in 2018. 
 
Ze schrijft: 'Mijn werk beweegt zich tussen tekeningen en installaties. Er is sprake van een voortdurende wisselwerking, het lijnenspel en materiaalgebruik in mijn installaties heeft een duidelijk tekenachtig karakter, en andersom verkennen mijn tekeningen vaak de ruimtelijke dimensie. De grens waar mijn tekeningen ophouden en installaties beginnen, en vice versa, is steeds meer aan het vervagen. Ik wil dit grensgebied de komende tijd verder onderzoeken op groot formaat, in tekenachtige installaties of installatie-achtige tekeningen. De installatie die ik tijdens de Summer Residency wil maken, zal ik baseren op het oude Babylon: het idee van de mens die zichzelf met al zijn kunnen en kennis onschendbaar waant. Hij gaat volledig op in zijn expansiedrift, daarbij de krachten die van binnen en buiten op het systeem drukken totaal negerend, totdat dit niet langer houdbaar is. Hoe ver we kunnen we in deze tijd nog gaan? Hoeveel hoger kunnen we nog bouwen? Ik wil een stad creëren waarin de krachten en dreigingen van de uit zijn voegen barstende stad zichtbaar en voelbaar worden. Anders dan Constants New Babylon, zal deze stad geen antwoord zijn op de stad van de toekomst, maar een bevraging van onze huidige maatschappij en de nabije toekomst.'
 
U bent van harte welkom tijdens de open studiodagen op 17, 18, 19 en 24, 25, 26 augustus van 13.00 tot 17.00 uur. De periode wordt afgesloten met een finissage op zondag 26 augustus om 15.00 uur.
 
Klik hier voor de zaalbrief.
 
 
In de media:

- Tilburgse Koerier - 16-08-2018
- Trendbeheer - 23-08-2018
- Museumtijdschrift - nr.1-2022