SUMMER RESIDENCY 2019

SUMMER RESIDENCY 2019

oproep
deadline 21.04 2019

 

Van 18 juni t/m 18 augustus biedt PARK een kunstenaar de gelegenheid voor een werkperiode van 8 weken.

PARK is een niet-commerciëel podium voor beeldende kunst in Tilburg waar experimentele benaderingen worden aangemoedigd. PARK beschikt over een ruimte van ongeveer 250 m² en biedt een programma van tentoonstellingen, optredens, workshops, discussies en concerten. Het pand ligt op 8 minuten loopafstand van het centraal station. Museum De Pont en TextielMuseum zijn buren op loopafstand. PARK focust op solo- en groepsexposities van jonge en gevorderde kunstenaars. Daarnaast wordt de ruimte regelmatig gebruikt als basis voor productie. Een jaarlijkse kunstenaarsresidentie in de zomerperiode is onderdeel van het programma.

De oproep staat open voor in Nederland, België en Duitsland woonachtige kunstenaars die binnen 150 km van Tilburg wonen en met hun werk reageren op de ruimte en context van PARK. De geselecteerde kunstenaar krijgt de gelegenheid om acht weken in PARK te verblijven en aan het ingediende projectvoorstel te werken Hij/zij krijgt een all-in budget van € 1000,- voor deze werkperiode. Dit budget bevat alle kosten zoals reis- en materiaalkosten, catering en honorarium. De kunstenaar wordt in overleg met PARK gedurende de werkperiode ondergebracht in het centrum van Tilburg.

De werkperiode sluit af met een publieke presentatie die in samenspraak met de kunstenaar vorm krijgt.

De aanvraag dient digitaal gedaan te worden en kan worden verzonden in pdf (maximale bestandsgrootte 5 mb) naar air2019@park013.nl Geen losse plaatjes, teksten etc. Deadline voor de aanvraag is 21 april 2019.

Digitale aanvragen (in pdf) moeten bestaan uit:
- Actueel CV (max 1 A-4)
- Kopie van ID
- Portfolio / documentatie van recent werk
- Werkplan en motivatie (max 1 A-4)

Aanmeldingen die niet aan het bovenstaande voldoen, worden niet in behandeling genomen. Bekendmaking volgt in de tweede week van mei. Over de uitkomst wordt niet gecorrespondeerd.

 

In de media: