ISLANDS IN THE STREAM

tentoonstelling

25.03 2018

06.05 2018

LET OP: DEZE EXPOSITIE OPENT OP ZATERDAG 24 MAART.

ISLANDS IN THE STREAM is een duo-presentatie van het werk van Hadassah Emmerich (NL/BE) en Nadia Naveau (BE) samengesteld door Rob Moonen. Beide kunstenaars gebruiken een vormentaal die zowel abstracte als figuratieve elementen heeft. Bij Emmerich leidt dat tot 'expanded painting' en bij Naveau tot complexe barokke sculpturen en installaties. Waar Emmerich in haar werk refereert aan exotisme en identiteit, reflecteert Naveau op de kunstgeschiedenis maar evenzeer op de hedendaagse popcultuur.

In Hadassah Emmerich’s schilderijen, werken op papier en schilderkundige installaties verweeft ze diverse thema’s zoals identiteit en het lichaam, representaties van ‘het exotische’ en de dialoog tussen abstractie en figuratie. Ze selecteert materiaal uit onder andere vintage fotografie boeken, teksten, advertenties en kunsthistorische referentie boeken, dat vervolgens samengesmeed wordt tot een nieuwe compositie middels een proces van fotomontage.
 
Nadia Naveau gebruikt een breed scala aan materiaal zoals klei, keramiek, hout, gips, plasticine en gevonden objecten en vormt ze om tot kleine en grote sculpturen die staan tussen traditie en eigentijdse eigenwijsheid. Deze combinatie is terug te zien in de manier waarop ze haar materialen kneedt en in haar collage-achtige samenstelling van kunsthistorische referenties en populaire media.
 
U bent van harte uitgenodigd voor de opening op zaterdag 24 maart om 16.00 uur die verricht zal worden door beeldend kunstenaar Rob Scholte.
 
Tijdens de tentoonstelling geopend:

vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur

zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur

zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Toegang is gratis


Nadia en Hadassah bezoeken PARK


In de media: