NACHT EN DAG

tentoonstelling Jaap de Vries

24.09 2017

05.11 2017

In 'Nacht en Dag' toont PARK het veelzijdige oeuvre van de in 2014 overleden Jaap de Vries. 
PARK mocht uit de nalatenschap van De Vries, de schilder van leven en  dood, deze tentoonstelling samenstellen. Er is een selectie te zien uit zijn nagelaten schilderijen en werk op papier. Daarnaast geeft de tentoonstelling ook een beeld van zijn atelier.  

U bent van harte uitgenodigd voor de opening op zaterdag 23 september om 16.00 uur die verricht zal worden door kunstcriticus Frits de Coninck.
 
Jaap de Vries (1959-2014) heeft een leven lang gewerkt aan een intrigerend oeuvre. Alles zette hij in om het raadsel van het menselijke bestaan voelbaar te maken. In aquarellen, tekeningen, schilderijen op paper en op offsetplaat, in sculpturen en films toonde hij mens en wereld in een soms ongemakkelijke naaktheid. Want achter de schijn van de buitenkant schuilen ook angsten en heimelijke verlangens. Hij schilderde de dreiging die in de schoonheid lag, de nacht die niet zonder de dag kan. Voor Jaap de Vries was kunst, in zijn eigen woorden, de manier om ruimte te scheppen voor de schaduwen in ons. Niets was bij hem onschuldig, ook de schoonheid niet.
 
Bij de tentoonstelling verschijnt een door Berry van Gerwen vormgegeven brochure met teksten van Frits de Coninck.
Deze is gratis voor bezoekers van de tentoonstelling.
 
Tijdens de tentoonstelling geopend:

vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur

zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur

zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Toegang is gratis

In de media:


(foto Hans Klein Hofmeijer)