MWILI NA AKILI

tentoonstelling

06.11 2016

18.12 2016

Een duotentoonstelling van Charlotte Schleiffert (Tilburg, 1967) en Paul Bogaers (Tilburg, 1961).

Zowel Schleiffert als Bogaers bedienen zich in hun kunst van een bijzonder wereldbeeld. In hun overwegend figuratieve werken is de mens een centraal gegeven. Ligt bij Schleiffert’s werk de nadruk op het tekenen en schilderen in een veelkleurige expressieve beeldtaal, in Bogaers' werk is de montage van beelden van belang. Zijn meest recente werk evolueert vanuit de fotografie naar het ruimtelijke en toont een eigen tribale Afrikaanse iconografie. In 'Mwili Na Akili' (Swahili voor 'lichaam en geest') ontmoeten de kunstenaars elkaar in het verlangen naar een andere wereld. Zowel Bogaers als Schleiffert zijn geboren in Tilburg. Voor Schleiffert is dit de eerste presentatie van haar werk in Tilburg.

U bent van harte uitgenodigd voor de opening op zaterdag 5 november om 16.00 uur. De opening zal worden verricht door Wouter Welling, conservator hedendaagse Afrikaanse kunst.

LET OP: tijdens deze opening vindt ook de presentatie plaats van het boek 'PARK 2013-2015'. Kijk onder 'activiteiten' voor meer informatie.
 
Tijdens de tentoonstelling geopend:

vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur

zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur

zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Toegang is gratis.


Opening

Hanneke Doevendans (bestuursvoorzitter PARK) overhandigt het eerste exemplaar van het boek 'PARK 2013-2015' aan Marcelle Hendrickx (wethouder cultuur Tilburg)


Wouter Welling (conservator hedendaagse Afrikaanse kunst) verricht het openingswoordCharlotte Schleiffert en Paul Bogaers


Klik hier voor de zaalbrief 

 

In de media:

'Overweldigende tentoonstelling (...) De grote ruimte van PARK wordt veranderd in een grote antropologische disco-cave waar het goed toeven is en waar bijzonder veel te zien valt'
Chmkoome's blog