NACHT EN DAG JAAP DE VRIES

tafelgesprek

12.10 2017

  • Joris de Vries
  • Raymond Barion
  • Jan van der Horst
  • Frits de Coninck
Rebecca Nelemans

Te midden van de tentoonstelling Nacht en Dag die het nagelaten werk van beeldend kunstenaar Jaap de Vries toont, gaan vijf bekenden van de kunstenaar in op de betekenis van zijn werk en kunstenaarschap.
 
Joris de Vries, zoon van de kunstenaar
Raymond Barion, beeldend kunstenaar en oud-docent van Jaap de Vries
Jan van der Horst, advocaat en verzamelaar
Frits de Coninck, kunstcriticus en vriend van Jaap de Vries
Rebecca Nelemans, publicist, leidt het gesprek
 
In een tafelgesprek met vijf mensen die Jaap de Vries goed kenden wordt ingegaan op zijn kunstenaarschap. Thema's die ondermeer de revu zullen passeren zijn het geweld als een intrinsieke menselijke kracht en dreiging,  het schilderen als een daad van geweld, de schoonheid van de dood als een integraal deel van het leven, Francis Bacon als een bron van inspiratie en het atelier als een manier van artistiek denken.
Daarnaast wordt stil gestaan bij de vraag hoe actueel het werk van de Vries is, welke context daarbij hoort en hoe je om kunt gaan met een werk van hem in je huiskamer of collectie.
 
Voor € 5,00 (inclusief 1 consumptie) kunt u deze bijeenkomst bijwonen, de zaal is die avond vanaf 19.00 uur open. U dient zich hiervoor wel aan te melden vóór 9 oktober via een mailtje met vermelding 'reserveren 12 oktober' aan info@park013.nl